Huis kopen


Je hebt al een eigen woning en wilt verhuizen. Omdat je bijvoorbeeld behoefte hebt aan meer ruimte of in een andere omgeving wilt wonen. Hoewel je al eerder het hele koopproces hebt doorlopen, is het een goed idee om je ook bij deze volgende stap goed te laten adviseren. Seven For Life kan je precies vertellen waar je rekening mee moet houden. 

Overwaarde
Als de waarde van jouw huidige woning is gestegen, kun je deze overwaarde gebruiken bij de financiering van jouw nieuwe huis. Daar horen wel een aantal fiscale spelregels bij die zijn vastgelegd in de Bijleenregeling. Seven For lIfe weet precies hoe je optimaal van deze regels kunt profiteren, zodat je verantwoord blijft lenen op een manier die past bij jouw levensstijl en wensen.

Dubbele woonlasten
Als je een nieuw huis hebt gekocht, maar het oude nog niet hebt verkocht, krijg je te maken met dubbele woonlasten. Bovendien zit de overwaarde vast in jouw oude huis en kun je die niet meteen gebruiken om de nieuwe hypotheek te verlagen. Vervelend, maar gelukkig kun je in veel gevallen gebruikmaken van een overbruggingskrediet. Ook over deze mogelijkheid kan ik jou meer vertellen. Heb je er trouwens wel eens over nagedacht om voor de koop en de verkoop dezelfde makelaar in te schakelen? Dit kan behoorlijk schelen in de kosten. 

Hypotheek meenemen of niet?
Je kunt bijna altijd een bestaande hypotheek meenemen naar een nieuwe woning. Prettig als je een lage rente hebt en de rentevastperiode nog niet is verstreken. Je kunt dan het deel van de hypotheek dat nog niet is afgelost gebruiken in de financiering. Laat je altijd informeren over de laatste ontwikkelingen op de hypotheekmarkt. Misschien sluiten modernere hypotheekvormen beter aan bij jouw persoonlijke wensen en levensstijl. 

Verhuizen in eigen huis

Als je niet weg wilt uit de eigen buurt maar denkt aan verhuizen omdat je meer ruimte nodig hebt, loont het de moeite te kijken of verbouwen een optie is. Met de overwaarde van jouw huidige woning kun je verbouwingen vaak tegen aantrekkelijke voorwaarden financieren.
 

Je eerste huis kopen, waar moet je beginnen ??

Starterslening:
Bereken hier zelf je starterslening.

Een huis kopen doe je niet zomaar, dat moet een weloverwogen beslissing zijn. Je vindt hier 4 belangrijke punten waar je vooraf goed over moet nadenken. Ik heb veel ervaring met de afwegingen die jij moet maken en adviseer je er graag over.

1. Huis kopen? Bekijk eerst jouw persoonlijke situatie 
Jouw huidige persoonlijke situatie speelt een belangrijke rol bij de keuze die jij voor huis en hypotheek maakt. En hoewel niemand de toekomst kan voorspellen, is het wel te proberen ook een inschatting te maken van veranderingen in de toekomst. Verander je bijvoorbeeld vaak van baan, denk je erover om als zelfstandige te gaan werken, ga je samenwonen, trouwen of scheiden, wil je graag kinderen of zijn er andere zaken die van invloed kunnen zijn op de keuzes die jij nu gaat maken?
 

2. Jouw woonwensen op één rijtje zetten
Hoe concreter en realistischer jouw woonwensen zijn, hoe meer kans dat je ook het huis vindt dat bij jou past. In welke regio, stad en buurt wil je wonen en waarom? Welk type woning wil je kopen: een nieuwbouw- of een bestaand huis? Wat zijn jouw eisen ten aanzien van de omgeving (centrum, station, winkels e.d.). Hoeveel kamers wil je hebben, wil je een tuin of balkon of misschien een garage? Door hier goed over na te denken, bepaal je ook hoe flexibel je bent in het eventueel aanpassen van jouw woonwensen.

 3. Jouw woonwensen en de bijkomende kosten
Bij het kopen van een huis betaal je meer dan alleen de koopsom. Naast de hypotheek moet je ook denken aan de aanvullende woonverzekeringen, gemeentelijke belastingen, onderhoudskosten en kosten voor de inrichting. Denk ook aan de éénmalige kosten zoals makelaarscourtage, notariskosten, overdrachtsbelasting en financieringskosten (taxatierapport, bankgarantie, NHG-provisie, bemiddelingskosten). Tezamen vormen ze ongeveer 6% van de aankoopsom. 
Ik help jou bij het vaststellen van alle kosten bij het kopen van een huis zodat je het juiste hypotheekbedrag financiert. 

4. Wat kan je ongeveer lenen?
Je wilt jouw zoektocht beginnen en misschien heb je zelfs al een bezoek aan de makelaar gebracht. Toch is het beter om eerst na te gaan wat je per maand aan jouw huis kan besteden omdat ook andere uitgaven hierop van invloed zijn. Denk aan jouw hobby, jouw levensstijl of jouw gezinssituatie. Ik reken je graag voor wat een verantwoord bedrag is om te lenen.

 

 

 Wil je meer informatie over het wijzigen van je hypotheek? Bel (06 193 125 74) of mail (info@sevenforlife.nl) ons dan voor een afspraak.