Hypothecair Planner
In 1987 ben ik mijn financiële carrière begonnen bij de ABN AMRO Bank in Zandvoort. Bij deze bank heb ik gewerkt als financieel- hypotheekadviseur in zowel binnen- als buitendienst en als projectmanager op verschillende afdelingen en kantoren in het gehele land. Tot 2009 ben ik hypotheekadviseur bij de Hypotheekshop in Zandvoort geweest. In 2010 heb ik mijn eigen bedrijf op gezet onder de naam Seven For Life.  De zeven staat voor het aantal stappen, nodig om je financiële leven op orde te krijgen.
Adviseren is voor mij meer dan alleen het verkopen van een product. Mijn passie is om mensen in de wirwar van de financiële wereld een leidraad te geven. Dit niet alleen voor de financiering van het droomhuis maar ook voor als het iets minder gaat, denk aan arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid, faillissement, (echt-)scheiding of overlijden.
Ik noem dit dan ook lifestyleplanning en als erkend Hypothecair Planner adviseer ik op een breder niveau.
Mijn specialisatie is (echt-)scheiding. Hiervoor heb ik naast mijn opleiding een speciale masterclass gevolgd.
Naast mijn diploma voor erkend Hypotheekadviseur (registratienummer 13915) heb ik ook een HBO diploma gehaald als Hypothecair Planner (lidnummer 413). Ik ben verplicht jaarlijks een opleidingstraject van enkele dagen te doorlopen, om mijn kennis te verhogen en op peil te houden. Dit traject wordt jaarlijks met een toets afgesloten. 
Ik ben me er zeer bewust van dat hypotheken of andere financiële producten voor de meeste mensen geen alledaagse kost is. Daarom verplicht ik mezelf om:
  • Duidelijkheid te geven over wat ik voor je kan doen, wat je van mij krijgt en hoeveel je er voor betaalt.
  • Een objectieve analyse te maken van financiële instelling, waarbij wordt gekeken welke partij bij jou persoonlijk het beste past.
  • Hét advies te geven dat past bij je persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden.
  • Ook na het afsluiten van een financieel product een vinger aan de pols te houden en je bij te staan met antwoorden op al je vragen.
  • Uiterst zorgvuldig om te gaan met je wensen, financiën en persoonlijke gegevens.
  • Daarbij volledig onafhankelijk te zijn van de partijen waar ik voor jou bemiddel.
Ik ben bij een aantal organisaties geregistreerd, waaronder de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Alleen indien een onderneming aan de strenge eisen van de AFM voldoet, ontvangt men de vergunning om financieel advies te mogen verlenen. Ik heb deze vergunning verkregen onder nummer 12019630. Het register van vergunninghouders kun je raadplegen op de site van de AFM.
 
Om te blijven voldoen aan de Wet op het Financieel Toezicht (Wft) ben ik aangesloten bij de Stichting Financiële Dienstverlening.
De Stichting Financiële Dienstverlening helpt aangesloten intermediaire financiële dienstverleners bij het (blijven) voldoen aan de Wet op het Financiëel Toezicht (Wft). 
Volgens de Wft dient een financieel dienstverlener te beschikken over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ik ben in het bezit van deze verzekering, afgesloten bij de Bavam onder polisnummer 65386. 
Het verkrijgen van een Wft vergunning en het behouden ervan verplicht mij, om klachten van consumenten adequaat te behandelen. Dit houdt in dat ik een intern klachtenregistratiesysteem heb en ben aangesloten bij een door de Minister van Financiën erkend geschilleninstituut, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KifiD), onder nummer 100.000.376.