Huis verbouwen

Ik wil mijn hypotheekbedrag verhogen

Er kunnen diverse redenen zijn om je hypotheek tussentijds te verhogen. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of voor achterstallig onderhoud. Er zijn ook andere, minder voor de hand liggende redenen. Denk aan een extra aanvulling op je pensioen, eerder stoppen met werken of beleggen met de overwaarde.

Ik wil een tweede hypotheek

Je kunt een eventuele verbouwing of achterstallig onderhoud financieren door een extra hypotheek af te sluiten, de zogenaamde tweede hypotheek. Gaat het om het hoofdverblijf, dan is de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar.

Ik wil mijn hypotheek oversluiten

Het kan soms aantrekkelijk zijn om je hypotheek naar een andere hypotheekvorm of over te sluiten bij een andere hypotheekverstrekker. Het omzetten of oversluiten van je hypotheek kan een goede keuze zijn als de rentevastperiode bijna afloopt. Ook kan je tijdens de looptijd de soort aflossingsvorm wijzigen, wellicht naar een gegarandeerde aflossingsvorm.

Ik wil mijn overwaarde gebruiken

In de loop van de jaren zal de waarde van je huis waarschijnlijk zijn gestegen, waardoor het nu meer waard is dan de hoogte van je hypotheekbedrag. Deze overwaarde kun je op verschillende manieren gebruiken.
 

Consumptieve lening

Ben je een kleine verbouwing van plan, dan is een consumptieve lening vaak een goed alternatief. Ook als je wilt verbouwen en de waarde van de woning is te laag voor een tweede hypotheek, kun je kiezen voor een consumptieve lening.  
 

Let op ! Geld lenen kost geld. 

Wil je meer informatie over het wijzigen van je aflossingsvorm of over het opnemen van de overwaarde, bel (06 193 125 74)of mail (info@sevenforlife.nl) mij voor een afspraak.