NHG afsluiten

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.

Altijd een hypotheek die past bij uw inkomen 
Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet u zeker dat u nooit teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen 
Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Zo kunt u, als u gaat scheiden, arbeidsongeschikt of werkloos raakt, misschien uw hypotheek niet meer betalen. Heeft u een hypotheek met NHG, dan heeft u in deze vervelende periode een vangnet waarop u kunt vertrouwen.

U bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties met u mee en kijkt samen met uw hypotheekverstrekker of u geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kunt u hierdoor uw woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG u deze restschuld kwijtschelden.

NHG afsluiten

U kunt een hypotheek met NHG afsluiten als u een bestaande woning koopt. Ook voor een nieuwbouwwoning, een verbouwing of renovatie kunt u een hypotheek met NHG afsluiten. 

Hoe kan ik NHG afsluiten?

U kunt NHG afsluiten via een mijn kantoor of direct bij de bank die uw hypotheek verstrekt. 

Wat kost NHG?

Voor een hypotheek met de veiligheid van NHG betaalt u eenmalig een premie van 1% over het totale hypotheekbedrag. U kunt de premie in veel gevallen meefinancieren. Omdat de NHG premie die u betaalt aftrekbaar is van de belasting en u met NHG vaak een lagere rente betaalt, heeft u deze kosten snel terugverdiend.

Hoeveel kan ik lenen met NHG?

Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG afsluiten. Het aankoopbedrag van uw woning mag maximaal € 245.000 zijn. Daarnaast kunt u bijkomende kosten of verbouwingskosten meefinancieren. Welk bedrag u voor deze kosten kunt lenen is afhankelijk van de koopsom en de marktwaarde van uw woning. Voor het treffen van energiebesparende maatregelen kunt u zelfs nog extra lenen, mits dit bedrag volledig wordt besteed aan de energiebesparende voorzieningen.
Een lening met NHG is ook mogelijk wanneer u uw bestaande lening wenst te verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing of bij het uitkopen van uw partner wegens het eindigen van uw relatie. Dit geldt ook bij het uikopen van mede-erfgenamen wanneer u de woning uit een erfenis verbrijgt of bijvoorbeeld het afkopen van erfpacht.

Kom langs bij mij op kantoor dan reken ik precies uit wat u kunt lenen met NHG en u meer vertellen over de voorwaarden en mogelijkheden van NHG
Lees meer over de voorwaarden bij aankoop >> klik hier
Lees meer over de voorwaarden bij verbouwen >> klik hier

Restschuld mee financieren

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk uw restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek >> klik hier 

Mogelijkheden voor zzp'ers

Bent u zzp'er en op zoek naar een koopwoning? Dan heeft u sinds 1 december 2016 meer mogelijkheden om een hypotheek met NHG af te sluiten >> klik hier

 

Wil je meer weten over NHG of een vrijblijvende toets laten doen, bel (06 - 193 125 74) of mail (info@sevenforlife.nl) me dan voor een afspraak.