Wat betekent huis onder water


wanneer staat een huis onder water?

Een huis staat onder water als de hypotheek niet meer kan worden afbetaald met de opbrengst uit de verkoop van een huis. Een huis met een verkoopwaarde van €200.000 is onvoldoende om een hypotheek van €250.000 mee af te betalen. Hierdoor staat deze woning onder water. De verwachting is dat per eind 2013 ongeveer 25 procent van de huizen onder water staan.
 
Wat te doen ?
 
Er zijn oplossingen, bijvoorbeeld het omzetten van de hypotheek of extra aflossen.

 
Een aflossingsvrije hypotheek staat geen vorm van vermogensopbouw of aflossing tegenover. De schuld van nu zal ook in de toekomst blijven tot het huis verkocht gaat worden. Bij dalende huizenprijzen neemt de verkoopwaarde van het huis af, terwijl de schuld maximaal blijft. Het probleem van de aflossingsvrije hypotheek is alleen weg te nemen door extra af te lossen of de hypotheek vorm te wijzigen.
 
Huis staat onder water, maar moet toch verkocht worden
Een huis dat verkocht wordt onder het hypotheekbedrag, zal een restschuld opleveren. Ondanks dat het huis verkocht is, hebben de voormalige huiseigenaren toch nog de verplichting om de resterende schuld af te betalen. Ook voor dit probleem zijn er oplossingen.

Bel of mail me voor een afspraak 0619312574 of info@sevenforlife.nl